Açık Kök Fidanları Saklama Yöntemlerimiz

    Açık Kök Fidanları Saklama Yöntemlerimiz
    Açık Kök Fidanları Saklama Yöntemlerimiz

Açık kök fidanların saklanması üretim sürecimizin önemli aşamalarından bir tanesidir. İyi yetişmiş bir fidan başka bir yere gömülebilir veya ekim için saksıya alınabilir. Bu şekilde müşteriye teslimatı yani ekileceği son yeri bekleyebilir.

Açık kök fidanlarımızı saklamak için iki yöntemimiz var. Soğuk depolama ve hendekleme. Söküm işlemi, fidanlar uyku dönemindeyken yapılır, Kasım ayından Şubat ayının sonuna dek. Yapraklarının çoğu döküldüğünde söküme uygun demektir. İklim ve hava koşullarına göre söküm işlemi erken veya geç tamamlanabilir. Biz genellikle Ocak ayına dek tümünü kaldırmış oluruz. Böylece siparişlerinizi mümkün olduğunca erken teslim ederiz.

Soğuk Depolama

Soğuk hava deposu tavana kadar raflarla doldurulmuş, iyi soğutulmuş, nemin yüksek, sıcaklığın ise sabit 1.6 derecede tutulduğu büyük depolardır. Soğuk hava depolarında fidanlar çeşide göre bir kaç hafta saklanabilir. Genellikle Mart ayında soğuk hava depomuzu kapatmış oluruz. Kalan fidanlar müşterilere teslim edilir veya saksıya alınır.

Hendekleme

Fidanlar 10lu demetler halinde kökleri tamamen toprakla kapatılarak hava almayacak şekilde gömülür. Bu yöntemde fidanlar doğal olarak nemli tutulmuş olur. Her bir demetin sırası bellidir, böylece sipariş tesliminde istenilen fidan kolayca bulunabilir.

Açık Kök Fidanlar

Açık kök fidanlar ekonomik, zengin çeşitliliğe sahip ve son ekimde toprağa uyumluluğu yüksektir. Yetişmesi ve teslimatı doğal koşulların belirlediği takvime göredir. Meyve bahçesi kurmak, fidan çeşitlerimiz hakkında bilgi almak için bize  WhatsappInstagramFacebook veya 0232 568 3182 no'lu telefondan ulaşabilirsiniz.