Milli Tarım Projesi İle Destekler Genişletiliyor ve Basitleştiriliyor

    Milli Tarım Projesi İle Destekler Genişletiliyor ve Basitleştiriliyor
    Milli Tarım Projesi İle Destekler Genişletiliyor ve Basitleştiriliyor

İzmir, Ödemiş ilçesinde Başbakan Binali Yıldırım tarafından yapılan açıklamada yerli tarımı kalkındırmak ve geliştirmek için Milli Tarım Projesinin geliştirildiğini ve bu kapsamda çeşitli destekler verileceğinden bahsedildi.

Sayın Başbakan, tarımda şimdiye kadar bir çok destek verildiğini ancak bugünden itibaren desteklerin daha bilinçli ve daha verimli olacak şekilde verileceğinden bahsetti. Havza bazlı üretimin destekleneceğinden bahseden başbakan, ülkemizde tüm havzaların tek tek araştırıldığını nerede en iyi ne yetişir tespit edildiğini ve buna göre 19 adet ürün belirlenerek desteklerin bu ürünlere yoğunlaşacağını dile getirdi.

Daha önce gübre ile alakalı %23 indirim sağlandığı, mazotta ise %50 oranında destek verileceğini Başbakan tarafından verilen müjdeler arasındaydı.

Proje kapsamında toplulaştırma ve sulama işinin Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında toplanacağı, böylece belirli arazilerin sit alanı ilan edilerek arazilerin bölünmesinin önüne geçileceği ve daha faydalı tarım yapılacağına dikkat çekildi.

Eti ucuzlatmak için ülke genelinde hayvancılığın teşvik edileceği, mera hayvancılığı bölgelerinin kurulacağı dile getiren Başbakan, böylesine zengin toprakları olan bir ülkenin ithalat yaparak et yemesi akıllı bir iş değil ifadelerini kullandı.

Destek başvuru sürecinin basitleştirileceği ve parça parça yerine yılda iki kez ödeme yapılacağı da proje kapsamında dile getirildi.

Öte yandan 15 Ekim Dünya Çiftçi Kadınlar Günü’ne değinen Başbakan başta çiftçiler olmak üzere tüm millete hayırlı olması dileklerinde bulundu.

Güncelleme - 20 Ekim 2016. 941 Tarım Havzasında Desteklenecek Ürünler Duyuruldu

2017 sezonunda devreye girecek olan projede desteklenecek ürünler; buğday, arpa, çavdar, çeltik, dane mısır, tritikale, yulaf, mercimek, nohut, kuru fasulye, pamuk, soya, yağlık ayçiçeği, kanola, aspir, çay, fındık, zeytinyağı ve yem bitkileri şeklinde. İlçelere ve havzalara göre desteklenecek ürünlerin dağılımına buradan bakabilirsiniz.